zondag 25 april 2010

Valencia - sinaasappel

De valencia is het belangrijkste sinaasappelras ter wereld. De citrusvrucht wordt gebruikt als hand- en als perssinaasappel. De valencia heeft een gladde schil en een geeloranje kleur. Ze bevat 8 tot 13 segmenten die vrijwel pitloos zijn. Het vruchtvlees is fris, zoet en sappig.

Teelt
Zie teelt van de sinaasappel.
 
Consumptie
Zie consumptie van de sinaasappel.
 
Bewaren/bewerken

De beste bewaartemperatuur is 12 °C. Vanwege de sterke geur niet in de koelkast bewaren met andere producten. Eén tot drie weken houdbaar.
 
Voedingsstoffen
Voedingswaarde per 100 gram rauwe valencia:
Energie: 205 kJ, 49 kcal
Koolhydraten: 43 g
Vet: 2.5 g
Eiwit: 3.5 g
Water: 86.4 g
Vitamine B6: 0.1 mg
Vitamine C: 48.5 mg
Calcium: 40 mg
IJzer: 0.1 mg
Magnesium: 10 mg
Fosfor: 17 mg
Kalium: 179 mg
Zink: 0.1 mg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten